Bina Rumah & Bina Banglo Moden

Nak Buat Rumah Atas Tanah Sendiri?

Syarat utama untuk bina rumah ialah anda mesti mempunyai tanah sendiri atau tanah family terdekat.

Dah ramai yang gembira dengan hasil kerja kami sebab rumah cantik dan siap pada waktunya. 🙂

Tak perlu runsing lagi untuk memilih kontraktor rumah anda.

Nilai yang kami berikan boleh bantu anda bina rumah dengan tenang hati:

  1. Dipercayai dan ada agreement bertulis
  2. Harga yang berpatutan
  3. Design banglo moden yang pelbagai
  4. Rumah cepat siap – seawal 5 bulan
  5. Tak ada kos tersembunyi
  6. Kemasan yang cantik
  7. Bahan binaan berkualiti

ADA KE YANG NAK BINA RUMAH DALAM MASA TERDEKAT INI?

KAMI NAK CARI 10 ORANG SAHAJA UNTUK DAPATKAN SPECIAL CONSULTATION BINA RUMAH CARA MUDAH!

Tolong klik atau sentuh link whatsapp kontraktor rumah dibawah untuk maklumat lanjut.

 

Hubungi Kami Sekarang
Whatapps Segera Anggaran Harga Bina Rumah  

Facebook Kasabina

IG Kasabina

Youtube Kasabina

Atau hubungi terus email kami di mkkniaga@gmail.com

Kami bina rumah idaman anda di Seluruh Semenanjung Malaysia

 

Bina Rumah Banglo Moden Hari Ini

Sebenarnya, agak normal untuk client mempunyai budget yang tak berapa tinggi, tapi kemahuannya agak tinggi. Mari kita baca bersama tentang perkongsian Kontraktor Binaan yang punyai pengalaman luas dalam industri bina rumah banglo atas tanah sendiri ini.

Sebagai perbandingan rata-rata untuk membeli rumah teres di sekitar KL dan Selangor harganya mencecah RM500 ribu ke atas. Jadi apabila anda datang dan katanyakan saya;

“Budget saya RM50 ribu sahaja untuk bina rumah banglo”

Saya akan balas dengan senyuman panjang dan cadangkan anda baca tulisan ini sampai habis. 🙂

Tuan yang dikasihi,

Bajet yang tidak masuk akal akan membina peluang kepada scammer-scammer bina rumah. Mereka pandai mengambil peluang dan akan menjanjikan bulan dan bintang buat anda. Impian anda untuk punyai sebuah rumah cantik buat berteduh bersama keluarga tersayang akan dimainkan sebaiknya.

AWAS. Saya nasihatkan, untuk bina rumah, kalau boleh jangan letakkan budget yang terlalu rendah sampai tak masuk akal. Selain tu, banyak juga kes penipuan dan scammer kontraktor bina rumah. Niatnya pada awal mungkin betul nak bina rumah, tetapi dek kerana harga yang terlalu rendah akan menyebabkan projek terbengkalai. Ini kes benar, lihat keratan akhbar untuk peringatan bersama.

Suka untuk saya kongsikan bahawa element di bawah sangat mempengaruhi harga kos binaan rumah. Pembaca yang budiman 3 perkara tersebut ialah;

  1. Pemilihan bahan binaan apa yang sesuai dengan budget,
  2. Keluasan rumah yang sesuai dengan budget,
  3. Layout ruang dalam rumah yang functional .

Jadi jangan segan-segan, kongsikan kepada kami berapa bajet anda untuk membina rumah idaman. InshaAllah kami bantu.

Sila klik atau sentuh link whatsapp dibawah untuk bina rumah atas tanah sendiri.

 

Hubungi Kami Sekarang
Whatapps Segera Anggaran Harga Bina Rumah  

Facebook Kasabina

IG Kasabina

Youtube Kasabina

 

6 Langkah Merancang Projek Bina Banglo Moden Atas Tanah Sendiri Yang Berjaya

Oleh Pakar Bina Rumah atas tanah sendiri lebih 15 tahun pengalaman.

Ramai berpendapat semakin cepat anda mula, semakin cepat anda akan selesai, kan? Malangnya, dalam proses bina rumah atas tanah sendiri ia tidak berfungsi seperti itu. Perancangan awal sangat mustahak untuk memastikan projek rumah idaman siap seperti yang dirancang. Berikut adalah enam langkah penting untuk membantu anda merancang untuk bina rumah banglo moden atas tanah sendiri

1.Pilih pelukis plan yang layak.

Untuk membuat rancangan dan skop kerja yang terperinci, kebanyakan pemilik rumah mengupah sama ada arkitek atau pereka dalaman, dan kadangkala keduanya. Setiap syarikat melakukan perkara-perkara yang sedikit berbeza. Contohnya; Arkitek lebih kepada kerja-kerja pelan dan drawing 3 dimensi. Structural engineer lebih kepada kekuatan sturcture rumah. Elektrikal consultant pula kepada kerja-kerja elektrikal adan wiring manakala interior design lebih kepada kerja hiasan dalaman rumah

TIPS BERJIMAT: Pilih kontraktor yang ada in-house tim untuk bina plan rumah anda. Biasanya mereka boleh bantu cadangkan pelan sesuai dengan bajet anda.

2.Cari kontraktor yang kompeten

Ia mungkin mengambil masa beberapa minggu untuk proses temuduga kontraktor yang sesuai. Secara keseluruhan, ia boleh mengambil masa empat hingga enam minggu untuk menemubual calon-calon kontraktor dan menerima anggaran harga. Selepas itu anda mungkin mahu buat lawatan ke tempat kerja yang lepas-lepas atau melakukan penyelidikan tambahan sebelum membuat keputusan mengenai kontraktor yang akan anda sewa.

3. Pergi membeli-belah

Jangan memandang rendah terhadap item-item yang kecil seperti mozek lantai, kemasan tangga, pintu utama, kabinet dapur dan lampu hiasan umpamanya. Untuk benar-benar menjaga kos projek, sebaiknya saya cadangakan anda memilih setiap perkara yang lebih awal daripada pembinaan. Ini akan membolehkan kontraktor anda merancang cara pembinaan dan kos dapat dijimatkan.

Benarkan diri anda satu hingga dua bulan untuk memilih segala-galanya. Semasa anda membeli-belah untuk lantai jubin dan kayu keras, arkitek atau pereka anda akan memuktamadkan lukisan pembinaan, bekerjasama dengan jurutera struktur mengenai bagaimana projek itu akan dibina dan masukkan butir-butir yang diperlukan untuk membenarkan. Jika semuanya berjalan lancar, anda akan bekerja pada langkah ini dan yang sebelumnya bersamaan dan selesai pada masa yang sama.

4. Dapatkan permit bina rumah anda.

Bergantung pada skop projek anda dan di mana ia terletak masa untuk mendapatkan kelulusan permit mengambil masa 1 hingga 3 bulan. Sedikit bayaran dikenakan oleh Pihak Berkuasa Tempatan bergantung kepada berapa besar projek anda.

5. Sudah ready semuanya?

Jom mula bina rumah idaman anda hari ini… Dengan pelan yang telah diluluskan dan mendapat kebenaran merancang dari pihak berwajib kerja-kerja pembinaan dapat dilakukan tanpa sekatan. Kami doakan, pelaburan masa dan wang anda berjalan lancar untuk membina rumah idaman.

 

Nak Buat Rumah Atas Tanah Sendiri Dengan Pengalaman Lebih 15 Tahun?

AWAS MASA TERHAD >> Dapatkan *FREE contoh pelan rumah banglo

Sila klik atau sentuh link whatsapp dibawah untuk bina rumah atas tanah sendiri.

 

Hubungi Kami Sekarang
Whatapps Segera Anggaran Harga Bina Rumah  

Facebook Kasabina

IG Kasabina

Youtube Kasabina

 

Lain-lain service binaan